עולם בעלי מלאכה | הקיגעל מאכער

X

מה אתה אומר? יש לי עוד מקצוע ביד, אה?
כשיעיפו אותי מהעבודה,
אני בא ישר אליך, לא מחפש עבודה אחרת.
הוא לא נראה מפתה במיוחד, יש לו צבע מחשיד
והריח שלו קצת שרוף.
אבל אין אצלנו סוף שבוע או אירוע בלעדיו.
אז מה, לא נלמד איך להכין אותו? ברור שנלמד.
שלום הרב. -עליכם השלום.
וממי? מקיגל מאכער מקצוען, כמובן.
יאללה, תפתחו חגורות.
כמה סוגי קוגל אמרנו שיש?
אנחנו מייצרים בסביבות 11 סוגים, הלהיט זה הירושלמי.
קוגל אטריות מתוק-חריף. -כן.
איי, איי איי.
אנשים הולכים לאכול את הקוגל הזה בשבת
והם לא יודעים שאני עשיתי את זה.
קוראים לזה קיגל, קוגל, קי-גל?
תלוי כל עדה מאיפה... לאיפה שייך.
הירושלמים קוראים לזה קוגל.
אננס וכל הדברים האלו, הבטטה, זה נקרא פשטידה יותר.
זה הסופגניות רולדין של הקוגלעך.
לפני שלב העיסה שורפים את הסוכר לקרמל. -כן.
וזה מה שנהיה... -שמים עוד סוכר.
חוץ ממה שאתה רואה פה, שמים עוד סוכר. -אה, יש עוד סוכר.
שלא יחסר בקלוריות.-כן.
תודיעו בתאגיד שם, לא בטוח שאני חוזר היום
עם הציוד, עם הצוות, עם כל ה...
יש למישהו הסבר מה הקשר בין קוגל למלפפון חמוץ?
זה חריף-מתוק וזה חמוץ. נראה לי שלאזן את הטעם.
עכשיו, את זה הוא לא הרשה לי לעשות.ובצדק.
ואז מוסיפים לזה ביצים, תבלינים. -רגע, שמים גם מלח.
מלח. גם מלח. וגם פלפל שחור.
זה פלפל שחור באמת.
אנשים לא עושים בבית לבד?
כנראה שלא משתלם בשביל פס אחד
לעשות את כל הפרוצדורה הזאת, כמו שראינו, זה...
טוב, הוא אמר לי שזה יהיה קשה, לא הבנתי עד כמה.
אז אהלן, אהלן, אני לא עושה הסבת מקצוע סופית.
אוי, טאטע.
איך התחלת לפני שנים לעבוד בזה? -בתור בחור הייתי כבר,
הייתי אוהב לבשל. כל השנים הייתי אוהב לבשל.
עבדתי אחרי החתונה, עבדתי בבני ברק במטבח.
איך הגעת למתכון של סירים ענקיים?
האמת היא, לא למדתי בשניות, זה לקח לי זמן.
עשיתי ניסיונות ככה וככה, עד שהגענו לטעם הנכון.
וגם ראינו מה שאנשים הכי אוהבים, הגענו לגבול הנכון,
מאז אנחנו ממשיכים עם זה.
אתה אוהב את העבודה הזאת? -כן.
פרנוסה הביתה. -כן.
אימא שלי רואה את זה עכשיו, יש לה נחת.
היא לא האמינה שאני אזיז את עצמי אי פעם.
וואי, וואי, אימא, זה בשבילך.
קיגל אוכלים בדרך כלל, זה בשמחות,
אפשר בשבת בבוקר, זה הולך אחרי התפילה, אז אוכלים,
זה המאכל שבדרך כלל הולך,
אבל יש גם שמזמינים את זהלאמצע השבוע. לחתונות, לבארים.
למה זה מגיע לי כל הטוב הזה?
פה הוא בעצם מקבל שלוש "כן" והוא עובר לשלב הבא.
כמה זמן אפייה עכשיו? -זה אפייה של שעה.
אם זה בסירים זה תהליך של שש שעות,
חלק הולך לבתי כנסת שמזמינים, למשל קידושים,
אז אנחנו מחזירים את הסיר חתוך.
שיהיה לכולנו בהצלחה עם זה.
פחות, פחות, פחות...
חיילי לאורייתא (כוח לתורה).
תשמעו. כפיים, אני רוצה כפיים. כפיים.
זה לא הורס את כל העבודה? -לא. יצא יפה.
אני בסדר בזה?
וזהו, ככה הבן אדם מגיע לחנות, יש לו פיקס, קוגל הביתה.
תגיד, למה כל אוכל יהודי עד שהוא מגיע לצלחת,
פשוט עובר זוועות.
לקחו את האטריות, בישלו, סוכר, מחממים, מקררים,
עוד בישול, עוד קירור, אופים, מקררים שוב.
זה קורה גם לצ'ולנט, זה קורה לכבד קצוץ,
זה קורה לרגל קרושה, לגאלע.
כל המאכלים פשוט עוברים סבל עד שהם מגיעים לצלחת שלנו.
מה הם חטאו? -עם ישראל לא עבר מספיק בדרך?
זה אוכל יהודי, דומה לעם.
זה קיגל טוב.אתה מרגיש את המתיקות,
שוכן לצד הפלפל, וכל הארומה נכנסת לך פנימה.
בוא'נה, אתה יודע מה עושים אם לא מוצאים אחד המצרכים בסופר.
נו? -מחפשים בקוגל.
מה אתה אומר? יש לי עוד מקצוע ביד, אה?
כשיעיפו אותי מהעבודה,
אני בא ישר אליך, לא מחפש עבודה אחרת.
הוא לא נראה מפתה במיוחד, יש לו צבע מחשיד
והריח שלו קצת שרוף.
אבל אין אצלנו סוף שבוע או אירוע בלעדיו.
אז מה, לא נלמד איך להכין אותו? ברור שנלמד.
שלום הרב. -עליכם השלום.
וממי? מקיגל מאכער מקצוען, כמובן.
יאללה, תפתחו חגורות.
כמה סוגי קוגל אמרנו שיש?
אנחנו מייצרים בסביבות 11 סוגים, הלהיט זה הירושלמי.
קוגל אטריות מתוק-חריף. -כן.
איי, איי איי.
אנשים הולכים לאכול את הקוגל הזה בשבת
והם לא יודעים שאני עשיתי את זה.
קוראים לזה קיגל, קוגל, קי-גל?
תלוי כל עדה מאיפהלאיפה שייך.
הירושלמים קוראים לזה קוגל.
אננס וכל הדברים האלו, הבטטה, זה נקרא פשטידה יותר.
זה הסופגניות רולדין של הקוגלעך.
לפני שלב העיסה שורפים את הסוכר לקרמל. -כן.
וזה מה שנהיה… -שמים עוד סוכר.
חוץ ממה שאתה רואה פה, שמים עוד סוכר. -אה, יש עוד סוכר.
שלא יחסר בקלוריות.-כן.
תודיעו בתאגיד שם, לא בטוח שאני חוזר היום
עם הציוד, עם הצוות, עם כל ה
יש למישהו הסבר מה הקשר בין קוגל למלפפון חמוץ?
זה חריף-מתוק וזה חמוץ. נראה לי שלאזן את הטעם.
עכשיו, את זה הוא לא הרשה לי לעשות. ובצדק.
ואז מוסיפים לזה ביצים, תבלינים. -רגע, שמים גם מלח.
מלח. גם מלח. וגם פלפל שחור.
זה פלפל שחור באמת.
אנשים לא עושים בבית לבד?
כנראה שלא משתלם בשביל פס אחד
לעשות את כל הפרוצדורה הזאת, כמו שראינו, זה
טוב, הוא אמר לי שזה יהיה קשה, לא הבנתי עד כמה.
אז אהלן, אהלן, אני לא עושה הסבת מקצוע סופית.
אוי, טאטע.
איך התחלת לפני שנים לעבוד בזה? -בתור בחור הייתי כבר,
הייתי אוהב לבשל. כל השנים הייתי אוהב לבשל.
עבדתי אחרי החתונה, עבדתי בבני ברק במטבח.
איך הגעת למתכון של סירים ענקיים?
האמת היא, לא למדתי בשניות, זה לקח לי זמן.
עשיתי ניסיונות ככה וככה, עד שהגענו לטעם הנכון.
וגם ראינו מה שאנשים הכי אוהבים, הגענו לגבול הנכון,
מאז אנחנו ממשיכים עם זה.
אתה אוהב את העבודה הזאת? -כן.
פרנוסה הביתה. -כן.
אימא שלי רואה את זה עכשיו, יש לה נחת.
היא לא האמינה שאני אזיז את עצמי אי פעם.
וואי, וואי, אימא, זה בשבילך.
קיגל אוכלים בדרך כלל, זה בשמחות,
אפשר בשבת בבוקר, זה הולך אחרי התפילה, אז אוכלים,
זה המאכל שבדרך כלל הולך,
אבל יש גם שמזמינים את זה לאמצע השבוע. לחתונות, לבארים.
למה זה מגיע לי כל הטוב הזה?
פה הוא בעצם מקבל שלושכןוהוא עובר לשלב הבא.
כמה זמן אפייה עכשיו? -זה אפייה של שעה.
אם זה בסירים זה תהליך של שש שעות,
חלק הולך לבתי כנסת שמזמינים, למשל קידושים,
אז אנחנו מחזירים את הסיר חתוך.
שיהיה לכולנו בהצלחה עם זה.
פחות, פחות, פחות
חיילי לאורייתא (כוח לתורה).
תשמעו. כפיים, אני רוצה כפיים. כפיים.
זה לא הורס את כל העבודה? -לא. יצא יפה.
אני בסדר בזה?
וזהו, ככה הבן אדם מגיע לחנות, יש לו פיקס, קוגל הביתה.
תגיד, למה כל אוכל יהודי עד שהוא מגיע לצלחת,
פשוט עובר זוועות.
לקחו את האטריות, בישלו, סוכר, מחממים, מקררים,
עוד בישול, עוד קירור, אופים, מקררים שוב.
זה קורה גם לצ'ולנט, זה קורה לכבד קצוץ,
זה קורה לרגל קרושה, לגאלע.
כל המאכלים פשוט עוברים סבל עד שהם מגיעים לצלחת שלנו.
מה הם חטאו? -עם ישראל לא עבר מספיק בדרך?
זה אוכל יהודי, דומה לעם.
זה קיגל טוב.אתה מרגיש את המתיקות,
שוכן לצד הפלפל, וכל הארומה נכנסת לך פנימה.
בוא'נה, אתה יודע מה עושים אם לא מוצאים אחד המצרכים בסופר.
נו? -מחפשים בקוגל.

רולדין – רשת בתי קפה יוקרתית.
חילך לאורייתא – איחול בארמית שמשמעותו: הוכחת שיש לך כוח בעניין מסויים, יהי רצון שתממש כוח זה גם ללימוד התורה.
שמחות – אירועים משמחים במעגל החיים כגון בר מצווה, חתונה, ברית מילה.

0
    לחץ "אנטר" לפרסום
אוכל
בעלי מקצוע
מלך זילברשלג
ערוץ כאן